Sentralt godkjente foretak

BAGSTEVOLD VVS AS

Organisasjonsnummer
989188666
Forretningsadresse
Heggelibakken 43, 0375 OSLO
Postadresse
Heggelibakken 43, 0375 OSLO
Webside
www.bagstevold.no
Antall lønnsmottakere
2

Godkjenningsperiode:
24.09.2021–24.09.2024

 Yrkesskadeforsikring

 Ansvarsforsikring

BAGSTEVOLD VVS AS er godkjent innen følgende områder:
FunksjonFagområdeTiltaksklasse
Funksjon: Ansvarlig søkerFagområde: (for alle typer tiltak)Tiltaksklasse: 1Vis betydningSkjul betydning

Ansvarlig søker, tiltaksklasse 1

Kravene til utdanning og praksis
Fast ansatt faglig ledelse skal ha utdanning og praksis som er relevant for dette godkjenningsområdet i tiltaksklasse 1. Følgende minimumskrav til utdanningsnivå og praksislengde må være oppfylt:

  • Mesterbrev eller tilsvarende
  • 4 års relevant praksis

Dette omfatter fagområdet
Oppgaver og ansvar til ansvarlig søker bestemmes av pbl. § 23-4 og presiseres ytterligere av byggesaksforskriften § 12-2 bokstav a-m . Tiltaksklasseplassering for søkerfunksjonen vil være avhengig av kompleksitet, herunder hvor mange ansvarlige foretak som skal ha ansvarsrett og koordineres og hvor mange ansvarsoppgaver i byggesaksforskriften § 12-2 som er aktuelle for tiltaket.

For tiltak der prosjektering og utførelse ligger i høyere tiltaksklasse, men der ansvarsforholdene er oversiktlige og koordineringsbehovet er lite, vil tiltaksklassen for søkerfunksjonen være lav.

Ansvarlig søker har ansvar for å utarbeide tiltaksprofil for tiltaket og synliggjøre dette i gjennomføringsplanen, jf. byggesaksforskriften § 9-3.

Ansvarlig søker har ansvar for at alle oppgaver er belagt med ansvar, herunder ansvar for uavhengig kontroll, jf. byggesaksforskriften kap 14.

Dette omfatter tiltaksklasse 1
Søkerfunksjonen i tiltaksklasse 1 omfatter lite komplekse søknader, der koordineringsbehovet for prosjektering, utførelse og kontroll er lite.

Eksempelvis vil dette omfatte søknader i få trinn og ettrinnssøknader der ansvarsforholdene i tiltaket er oversiktlige og krever lite koordinering.

Funksjon: ProsjekterendeFagområde: SanitærinstallasjonerTiltaksklasse: 1Vis betydningSkjul betydning

Prosjekterende, tiltaksklasse 1

Prosjektering av sanitærinstallasjoner skal omfatte en spesifikasjon av produkter som inngår i installasjonen og det skal sikres at produktene har produktdokumentasjon, jf. forskrift om omsetning og dokumentasjon av produkter til byggverk . Det skal videre angis nødvendig dimensjonering og kravspesifikasjon til brannsikring for gjennomføringer i vegger og brannskiller.

Prosjekteringen omfatter også utarbeidelse av nødvendig dokumentasjon som grunnlag for forvaltning, drift og vedlikehold.

Tiltaksklasse 1
Prosjektering av nye eller endring av eksisterende installasjoner med liten vanskelighetsgrad eller kompleksitet, i bygning med inntil to boenheter over hverandre.

Prosjektering av sanitærinstallasjoner omfatter plassering av sanitærutstyr med tilhørende rørsystemer, herunder vann- og avløpsledninger, manuelle brannslanger og stikkledninger fram til kommunalt ledningsnett. Godkjenningsområdet omfatter prosjektering av renseanlegg for vann og avløp og prosjektering av sanitærinstallasjon for mindre bassenger.

Eksempler på tiltak i denne klassen kan være installasjoner i

  • fritidsbolig og enebolig, tomannsbolig, rekkehus, kjedehus,
  • mindre publikums- og arbeidsbygning.
Funksjon: UtførendeFagområde: SanitærinstallasjonerTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet omfatter utførelse av nye eller vesentlig endring av eksisterende sanitærinstallasjoner.

Utførelse av sanitærinstallasjoner omfatter montering av komplett rørsystem og tilhørende komponenter og utstyr. Lyd- og branntetting av rørføringer gjennom lyd- og brannskiller inngår i oppgaven.

Fagområdet omfatter også legging av vann- og avløpsledninger utenfor byggverket (stikkledninger) frem til kommunalt ledningsnett og installering av manuelle brannslanger i byggverket.

Tiltaksklasse 2
Godkjenningsområdet omfatter utførelse av nye eller vesentlig endring av eksisterende installasjoner med middels kompleksitet eller med middels konsekvenser ved feil.

Oppgaven omfatter installasjoner i byggverk med flere boenheter, brannceller eller brukerområder, hvor gjennomføringer i bygningsdeler som skal oppfylle lydtekniske og branntekniske krav kan være kritiske.

Eksempler på sanitærinstallasjoner i tiltaksklasse 2 kan være:

  • installasjoner i middels store boligbygninger t.o.m. 4 etasjer,
  • installasjoner i middels store skoler og barnehager t.o.m. 4 etasjer,
  • installasjoner i overnattingsbygninger t.o.m. 4 etasjer,
  • installasjoner i middels store idrettsbygninger t.o.m. 2 etasjer,
  • andre installasjoner med tilsvarende kompleksitet.