Sentralt godkjente foretak

TOPO OPPMÅLING AS

Organisasjonsnummer
927386585
Forretningsadresse
Skiparvikvegen 12, 5177 BJØRØYHAMN
Postadresse
Skiparvikvegen 12, 5177 BJØRØYHAMN
Antall lønnsmottakere
2

Godkjenningsperiode:
25.11.2021–25.11.2024

 Ansvarsforsikring

 Yrkesskadeforsikring

TOPO OPPMÅLING AS er godkjent innen følgende områder:
FunksjonFagområdeTiltaksklasse
Funksjon: ProsjekterendeFagområde: Oppmålingsteknisk prosjekteringTiltaksklasse: 1Vis betydningSkjul betydning

Prosjekterende, tiltaksklasse 1

Fagområdet omfatter vurdering av om det foreligger oppdatert offentlig kartgrunnlag med tilfredsstillende kvalitet, og om tiltakets foreslåtte plassering er kritisk i forhold til eiendomsgrenser, byggegrenser og byggelinjer, mv. Videre omfatter fagområdet valg av kartgrunnlag for utarbeidelse av situasjonsplan og stikningsplan med oppmålingstekniske beregninger, fastsetting av toleransekrav, metode- og utstyrsvalg tilpasset formålet og oppgaven (utstikkingsdata i plan og høyder) med utstikking av punkter i terrenget.

Fagområdet omfatter vurdering av offentlig kartgrunnlag, forslag til plassering, valg av kartgrunnlag for situasjonsplan, utarbeidelse av stikningsplan og koordinatlister, dokumentasjon av toleransekrav og angivelse av metode og utstyrsvalg.

Tiltaksklasse 1
Godkjenningsområdet omfatter arbeid der plangrunnlag og offentlig kartgrunnlag (situasjonskartet) har samme koordinatsystem og kartprojeksjon og krav til toleranse for punkter som skal stikkes ut tilsvarer toleransekrav satt til situasjonsplanen.

Oppmålingstekniske beregninger i områder regulert til spredt bebyggelse, hvor krav til høyder og minsteavstander ikke er kritisk for å oppfylle krav til plangrunnlaget med bestemmelser. Godkjenningsområdet gjelder tiltak inntil 10 stikningspunkter i flatt terreng.

Funksjon: UtførendeFagområde: Innmåling og utstikking av tiltakTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet omfatter innmåling av tilstrekkelige antall faste punkter i terrenget, som grunnlag for å fastlegge tiltakets plassering på situasjonsplan (polygonpunkter, grensemerker, nabobygg høyder på ledninger, manlende detaljer i kart med mer) og overføring av tiltakets plassering med utstikking av punkter fra koordinatfestet situasjonsplan til terreng, samt høydeplassering.

Tiltaksklasse 2
Godkjenningsområdet omfatter innmåling av detaljer for å sikre nødvendig plassering av tiltak på situasjonskart samt overføring av tiltakets plassering fra plan til terreng, i områder hvor krav til høyder og minsteavstander for utstikking av punkter er krevende for oppfyllelse av krav til plangrunnlaget.

Eksempler på utstikking i tiltaksklasse 2:

  • innmåling av nødvendige detaljer for sikre nødvendig utgangspunkt for beregning av tiltakets plassering
  • byggverk med uregelmessig form (mange utstikkingspunkter og buer)
  • større byggverk i skrånende eller kupert terreng
  • infrastruktur i boligfelt (interne veier og VA-ledninger med lengdeprofil og kotehøyde, samt kummer med høydeangivelse)
  • utstikking av fundamenter for bruer