Sentralt godkjente foretak

KAKKEL & PEIS SPESIALISTEN AS

Organisasjonsnummer
963809506
Forretningsadresse
Hestehagen 6, 1448 DRØBAK
Postadresse
Hestehagen 6, 1448 DRØBAK
Antall lønnsmottakere
14

Godkjenningsperiode:
28.09.2022–28.09.2025

KAKKEL & PEIS SPESIALISTEN AS er godkjent innen følgende områder:
FunksjonFagområdeTiltaksklasse
Funksjon: Ansvarlig søkerFagområde: (for alle typer tiltak)Tiltaksklasse: 1Vis betydningSkjul betydning

Ansvarlig søker, tiltaksklasse 1

Kravene til utdanning og praksis
Fast ansatt faglig ledelse skal ha utdanning og praksis som er relevant for dette godkjenningsområdet i tiltaksklasse 1. Følgende minimumskrav til utdanningsnivå og praksislengde må være oppfylt:

  • Mesterbrev eller tilsvarende
  • 4 års relevant praksis

Dette omfatter fagområdet
Oppgaver og ansvar til ansvarlig søker bestemmes av pbl. § 23-4 og presiseres ytterligere av byggesaksforskriften § 12-2 bokstav a-m . Tiltaksklasseplassering for søkerfunksjonen vil være avhengig av kompleksitet, herunder hvor mange ansvarlige foretak som skal ha ansvarsrett og koordineres og hvor mange ansvarsoppgaver i byggesaksforskriften § 12-2 som er aktuelle for tiltaket.

For tiltak der prosjektering og utførelse ligger i høyere tiltaksklasse, men der ansvarsforholdene er oversiktlige og koordineringsbehovet er lite, vil tiltaksklassen for søkerfunksjonen være lav.

Ansvarlig søker har ansvar for å utarbeide tiltaksprofil for tiltaket og synliggjøre dette i gjennomføringsplanen, jf. byggesaksforskriften § 9-3.

Ansvarlig søker har ansvar for at alle oppgaver er belagt med ansvar, herunder ansvar for uavhengig kontroll, jf. byggesaksforskriften kap 14.

Dette omfatter tiltaksklasse 1
Søkerfunksjonen i tiltaksklasse 1 omfatter lite komplekse søknader, der koordineringsbehovet for prosjektering, utførelse og kontroll er lite.

Eksempelvis vil dette omfatte søknader i få trinn og ettrinnssøknader der ansvarsforholdene i tiltaket er oversiktlige og krever lite koordinering.

Funksjon: UtførendeFagområde: MurarbeidTiltaksklasse: 1Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 1

Godkjenningsområdet omfatter murarbeid med liten vanskelighetsgrad, som f.eks. enebolig, tomannsbolig, rekkehus og kjedehus, og andre byggverk med liten vanskelighetsgrad.

Godkjenningsområdet omfatter alle relevante arbeider som inngår i oppføring av bygning i tiltaksklasse 1, f.eks. betongarbeider, montering av produkter, bygningselementer og takkonstruksjoner, samt taktekkingsarbeider og membranarbeider (fukt, radon) mm.

Oppgaver som inngår i godkjenningsområdet kan være utførelse av yttervegger, etasjeskiller, innvendige vegger, montering av glasskonstruksjoner, luft- og fukttetting og varme-, lyd- og kondensisolering. Godkjenningsområdet omfatter også arbeider med murte ikke-bærende vegger. (forblending) inntil 3 etasjer.

Eksempler på annet murarbeid i tiltaksklasse 1 er:

  • utførelse av konstruksjoner og anlegg av liten vanskelighetsgrad, som f.eks forstøtningsmur
  • montering av enkle vegg og dekkeelementer
  • utførelse av luft- og fukttetting, varme-, lyd- og kondensisolering
  • montering av piper og ildsteder
  • puss- og flisarbeider inkludert membranlegging

Dette godkjenningsområdet omfatter også mindre kompliserte ombyggings- og rehabiliteringsarbeider i større eksisterende byggverk.