Sentralt godkjente foretak

OSLO MURMESTERBEDRIFT AS

Organisasjonsnummer
998530261
Forretningsadresse
Strømsveien 200, 0668 OSLO
Postadresse
Strømsveien 200, 0668 OSLO
Antall lønnsmottakere
55

Godkjenningsperiode:
20.04.2023–20.04.2026

 Yrkesskadeforsikring

 Ansvarsforsikring

 Godkjent opplæringsbedrift

OSLO MURMESTERBEDRIFT AS er godkjent innen følgende områder:
FunksjonFagområdeTiltaksklasse
Funksjon: UtførendeFagområde: Plasstøpte betongkonstruksjonerTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet omfatter forskalings-, armerings- og utstøpningsarbeider av konstruksjoner som fundamenter, vegger, søyler, bjelker og dekker.

Tiltaksklasse 2
Godkjenningsområdet utførelse av plasstøpte betongkonstruksjoner omfatter arbeider i byggverk Utførelse av konstruksjoner av slakkarmert, uarmert eller spennarmert betong med tiltak som etter NS 1990 +NA plasseres i pålitelighetsklasse 2, og forutsettes utført med "normal kontroll".

Eksempler på plasstøpte betongkonstruksjoner i tiltaksklasse 2:

  • plasstøpte betongkonstruksjoner i bygning med boenheter og mer enn 3 etasjer
  • plasstøpte betongkonstruksjoner i bygning for publikum og arbeidsbygning med inntil 5 etasjer
  • betongarbeider av anleggskonstruksjoner som kulverter, forstøtningskonstruksjoner og bruer
  • kummer og forstøtningskonstruksjoner med høyde over 2 m (med trafikkbelastning)
  • kulverter og bruer med spennvidder inntil 10 m
Funksjon: UtførendeFagområde: MurarbeidTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Godkjenningsområdet omfatter murarbeid med middels vanskelighetsgrad i bygninger med 3 til 5 etasjer, og andre murarbeid med tilsvarende vanskelighetsgrad.

Godkjenningsområdet omfatter også legging av membran.

Eksempler på murarbeid i tiltaksklasse 2 kan være:

  • bærevegger, søyler og pilastre, lyd- og brannvegger
  • forblendingsarbeider av yttervegger
  • muring av piper med flere kanaler og montering av elementskorsteiner i høye bygg med føringer gjennom flere enn to dekker med lyd og brannkrav
Funksjon: UtførendeFagområde: Montering av bærende metall- eller betongkonstruksjonerTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet omfatter montering av bærende og ikke-bærende bygningsdeler av metall, eller prefabrikkerte betongelementer. Utførelse av sikringstiltak inngår i godkjenningsområdet. Montering og avstivning under montering og ansvar for utførelse av brannisolering og branntetting inngår i godkjenningsområdet.

Tiltaksklasse 2
Godkjenningsområdet omfatter montering av bærende metall- eller betongkonstruksjoner som etter NS 1990 +NA plasseres i pålitelighetsklasse 2, og forutsettes utført med "normal kontroll".

Eksempler på montering av bærende metall- eller betongkonstruksjoner i tiltaksklasse 2 kan være:

  • større lager- eller industribygg
  • boligblokker, kontor-, forretnings- eller skolebygg inntil 5 etg
  • nye balkonger på boligblokker høyere enn 5. etg
  • middels store brukonstruksjoner inntil 20 m spenn, tårn inntil 30 m høyde
  • mast med bardunordning på ett nivå
  • bæresystem av stål eller aluminium i lette takkonstruksjoner
Funksjon: UtførendeFagområde: Arbeid på bevaringsverdige byggverkTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet omfatter arbeider (restaurering/bevaring) på byggverk med ulik grad av juridisk vernestatus. Med juridisk vernestatus menes enkeltbygninger eller bygningsmiljøer som er fredet etter kulturminneloven, vernet gjennom pbl. kapittel 11 eller 12, kirkerundskrivet eller andre bestemmelser. Godkjenningsområdet omfatter også tiltak på byggverk som åpenbart fyller kriteriene for tilsvarende formelt vern.

Arbeid på bevaringsverdige byggverk omfatter arbeid med alle typer materialer og innenfor en rekke håndverksfag, slik som murer, tømrer, snekker, blikkenslager, taktekker og maler.

Kulturminner representerer en ikke-fornybar ressurs med store økonomiske, kunnskapsmessige, kulturhistoriske og miljømessige verdier og skal derfor vernes både som en del av vår kulturarv og identitet som ledd i en helhetlig miljø- og ressursforvaltning.

Restaurering av slike tiltak kan omfatte både konstruktive og ikke konstruktive (dekorative) deler. Plassering i tiltaksklasse for arbeider på bevaringsverdige byggverk vil være avhengig av arbeidets kompleksitet og vanskelighetsgrad og byggverkets verneverdi og autentisitet.

Det er en forutsetning at foretak som søker sentral godkjenning innen dette området har kjennskap til bygningens tekniske oppbygging, utseende og egenskaper.

Funksjon: UtførendeFagområde: Riving og miljøsaneringTiltaksklasse: 2Vis betydningSkjul betydning

Utførende, tiltaksklasse 2

Fagområdet riving og miljøsanering omfatter sanering og forsvarlig sluttbehandling av farlig avfall iht. miljøsaneringsbeskrivelsen samt håndtering av rivingsmaterialer for ombruk, gjenvinning, energiutnyttelse og forsvarlig sluttbehandling iht. avfallsplan. Godkjenningsområdet omfatter også oppgaver ved tiltak på eksisterende byggverk (rehabilitering).

Tiltaksklasse 2
Riving og miljøsanering av bygning med BRA større enn 400 m2 og inntil 2 000 m2 og anlegg eller konstruksjoner med tilsvarende størrelse og materialbruk. I tettbygd strøk hvor det kan være stor fare for skade på nabobygninger gjelder en øvre arealgrense på 1 000 m2.